Training

Het leuke van trainingen geven, is dat de mensen graag wat nieuws willen leren maar vooral iets nieuws willen kunnen. Een boek lezen is wat anders dan een training volgen: in een training mag je oefenen. Er wordt een veilige situatie gecreƫerd waarin je een stap zet. Met de trainer wordt bekeken wat goed was en wat te verbeteren is, als dat goed voelt: de volgende stap. Daarna ga je naar huis met het gevoel dat het beter gaat en dat je het spannend vindt om dat in de praktijk ook toe te passen.

Er zijn verschillende soorten trainingen die ik verzorg. Discussie en communicatie, presentatie, debat, onderhandelen en integriteit. Maar ook gemeentepolitiek voor raadsleden of ambtenaren.

Recent heb ik trainingen ontwikkeld voor ambtenaren. Mensen komen als deskundigen een gemeentelijke organisatie binnen, maar weten dan nog niet wat de politieke setting van een gemeente is. Met deze training wordt duidelijk wat het betekent om in de gemeentelijke organisatie te werken en wat de politiek daar voor rol en invloed heeft.

Nu is er nu ook een training voor het maken van college- of raadsvoorstellen. Met een kleine aanpassing ook geschikt voor initiatiefvoorstellen, moties en amendementen. Daarbij is de vorm of lay-out ondergeschikt aan de logica en de argumentatietheorie.

Na afloop van de training in Georgiƫ