Gemeente Oudewater

In november 2022 werd mij gevraagd of ik wethouder in Oudewater wilde worden. Een leuke gemeente in het Groene Hart. Klein, maar met de professionele ondersteuning van de ambtelijke organisatie van Woerden. Die kende en waardeerde ik dus “ja” was gauw gezegd.

De ondersteuning was echter niet zoals ik het me herinnerde. Zonder hier al te veel op in te gaan was het voor mij niet mogelijk om te doen wat ik nodig vond. Na een jaar heb ik dan ook de “opdracht” terug gegeven. Met pijn in het hart, maar ik denk dat iemand anders op dit moment meer voor Oudewater kan doen.

Er is inmiddels veel veranderd. Nieuwe wethouder, nieuwe gemeentesecretaris, uitbreiding van de directie van Woerden en een goed gesprek met de raad van Woerden, als verantwoordelijke voor de organisatie. Er gaat wat gebeuren en daar heb ik dan een steentje aan bijgedragen.

Deze periode heeft ook geleid tot aanpassing van verschillende trainingen rondom het politieke handwerk. Soms leidde dat tot het schrijven van columns op deze site.