Training onderhandelen in Kroatië

Kroatië is hard bezig om een steeds sterkere democratie te worden. Net als in Nederland proberen verschillende partijen samen te werken om hun land goed te besturen. Een van de kwaliteiten is zodanig onderhandelen dat zowel jijzelf als je onderhandelingspartner met opgeheven hoofd de onderhandeling kunnen afronden. Dat gaat niet vanzelf en ik mocht gemeentepolitici in Kroatië een training in onderhandeling geven.

Vrijdag naar Koatië, met Ole Heil van VVD-international, om ons voor te bereiden. We hadden kort contact met de HNS, onze contactpersoon Boris was ziek, en hebben de middag gewerkt. ’s Avonds was er gelukkig tijd om Zagreb te bekijken.

De training op zaterdag was via een tolk. De deelnemers deden veel van de oefeningen in hun eigen taal, zodat ze direct de theorie konden toepassen. Het verschil tussen de ochtend en het eind van de middag was groot. ’s Avonds hebben we met politici en de jongerenbeweging nog over Kroatië kunnen praten en zondagochtend een rondwandeling gemaakt waarbij ook de botanische tuin bezocht werd. Ik ga graag nog eens terug.

Testimonial Kroatië

Testimonial Kroatië