Debatteren

Wie een commissievergadering of een raadsvergadering bezoekt of on-line volgt, zal zich afvragen wat er gebeurt. Bij een vergadering of debat verwacht je een interactie tussen de deelnemers. Men reageert op elkaar en probeert elkaar te overtuigen. Maar in de vergaderingen van de gemeenteraad en de commissie gebeurt er wat anders.

Lees verder

Jeugdleiders in Moldavië

Op 16 en 17 maart 2012 zijn Nanda Kelly en ik in Moldavië geweest om de liberale jeugdleiders te trainen. Wouter Schroer van VVD international begeleidde de training. De groep bestond uit ongeveer 25 jongeren die in hun gebied met kleine en soms grote groepen jongeren wat voor Moldavië willen betekenen. Lees verder

Training onderhandelen in Kroatië

Kroatië is hard bezig om een steeds sterkere democratie te worden. Net als in Nederland proberen verschillende partijen samen te werken om hun land goed te besturen. Een van de kwaliteiten is zodanig onderhandelen dat zowel jijzelf als je onderhandelingspartner met opgeheven hoofd de onderhandeling kunnen afronden. Dat gaat niet vanzelf en ik mocht gemeentepolitici in Kroatië een training in onderhandeling geven.

Lees verder

Training in Georgië

Van 27-30 mei verzorgden Bert Homan en ik, namens VVD-internationaal, de training ‘Lessons of Liberalism’. Jongeren van 18-28 jaar uit Georgië, Armenië en Azerbeidzjan kwamen bij elkaar in een bergdorpje in Georgië. Het is niet gebruikelijk dat er goede contacten zijn tussen de mensen uit deze landen, ze worden opgevoed met het idee dat de ander niet deugd. Zo tweette één van de deelnemers op vrijdag: “Toen ik bij de Azeri’s aan tafel ging zitten stapte er een op. Hij wilde niet met een van ons aan tafel.”
Lees verder