Onderhandelen in Kroatië

Een van de leuke aspecten van het lid zijn van de ELDR is dat liberalen contact hebben met zusterpartijen in andere delen van Europa. Al geruime tijd is er veel samenwerking met Kroatië waar de HNS nu deel uitmaakt van de regering. Zij zijn een kleine, maar constante factor in de Kroatische democratie. In samenwerking met de VVD organiseren zij vaardigheidstrainingen voor raadsleden, politieke bestuurders en afdelingsbestuurders uit het hele land. Enerzijds voor het versterken van de onderlinge banden en anderzijds om van mensen met een onbelaste achtergrond tips en aandachtspunten te horen op het gebied van professionele vaardigheden. De VVD-trainers worden daar bijzonder gewaardeerd omdat wij de mensen veel laten oefenen in plaats van het houden van ellenlange colleges.
Lees verder

Jeugdleiders in Moldavië

Op 16 en 17 maart 2012 zijn Nanda Kelly en ik in Moldavië geweest om de liberale jeugdleiders te trainen. Wouter Schroer van VVD international begeleidde de training. De groep bestond uit ongeveer 25 jongeren die in hun gebied met kleine en soms grote groepen jongeren wat voor Moldavië willen betekenen. Lees verder

Training onderhandelen in Kroatië

Kroatië is hard bezig om een steeds sterkere democratie te worden. Net als in Nederland proberen verschillende partijen samen te werken om hun land goed te besturen. Een van de kwaliteiten is zodanig onderhandelen dat zowel jijzelf als je onderhandelingspartner met opgeheven hoofd de onderhandeling kunnen afronden. Dat gaat niet vanzelf en ik mocht gemeentepolitici in Kroatië een training in onderhandeling geven.

Lees verder

Training in Georgië

Van 27-30 mei verzorgden Bert Homan en ik, namens VVD-internationaal, de training ‘Lessons of Liberalism’. Jongeren van 18-28 jaar uit Georgië, Armenië en Azerbeidzjan kwamen bij elkaar in een bergdorpje in Georgië. Het is niet gebruikelijk dat er goede contacten zijn tussen de mensen uit deze landen, ze worden opgevoed met het idee dat de ander niet deugd. Zo tweette één van de deelnemers op vrijdag: “Toen ik bij de Azeri’s aan tafel ging zitten stapte er een op. Hij wilde niet met een van ons aan tafel.”
Lees verder